Grijs haar is hot!

Modetrend, weldoordachte keuze of natuurlijke lokken? De kleur grijs staat al een tijdje in de kijker, maar hoe verkrijg of onderhoud je dit nu het best?

Wat als je natuurlijke grijze haren hebt?
Natuurlijk grijs haar kan er snel dof uitzien en voelt stugger aan. Door het goed te hydrateren met de Dry Remedy Shampoo en Conditioner van Aveda of de Hydrate lijn van evo, gaan je haren al beter gevoed worden. Werk af met Brilliant Aveda Anti-humectant Pomade voor minder statische elektriciteit of met Love touch Shine Spray van evo voor wat meer glans.

Zoek je minder contrast of wat meer camouflage van de grijze haren? Dan kan je gaan voor een conditioner mét kleurelement; Aveda Black Malva (donker), Clove (bruin) of Madder Root (rood). Of ga voor een kleurspoeling, bijvoorbeeld demi Color van Aveda zonder oxidatie. Deze kleur wast zachtjes uit en geeft geen uitgroei.

Door pollutie kan grijs haar soms een gelige schijn krijgen. Dan kan je de haren behandelen met een zilvershampoo die dankzij zijn blauwpigmenten het geel neutraliseert. Blue Malva van Aveda en Sheer Silver van Maria Nila kunnen je hier bij helpen. Zoek je iets straffer, dan is Fabuloso van evo je beste vriend.

Wat als je wil stoppen met kleuren?
Je kan je gekleurde haren laten uitgroeien naar je eigen grijze haren. Hiervoor kan je op je uitgroei lowlights laten aanbrengen en op je lengtes highlights om het contrast te verminderen tussen kleur en uitgroei. Zo kan je langzaam evolueren naar je natuurlijke haarkleur. In het begin zal je waarschijnlijk nog vaak naar de kapper moeten om de kleur te laten bijwerken, maar na 6 tot 8 maanden is dit niet meer nodig. Verzorg je haar tussendoor goed met voedende maskers van Aveda of evo en laat regelmatig de puntjes knippen.

Mannen en grijs haar?
Voor de mannen onder ons die graag hun zilveren manen nog een beetje temmen, kan er ook gekozen worden voor de kleurconditioners van Aveda of voor een iets langer effect de demi Color kleurspoelingen van Aveda.

Twijfel je nog altijd?
Bang dat je grijze haren je er sneller ouder doen uitzien? Met een frisse korte snit toont het pittig en verzorgd. Je kan de langere haren opsteken of er een wave inleggen met de stijltang. Ga ook voor iets fellere make-up om contrast in het gelaat aan te brengen. Een opvallende lippenstift of frisse blush kan al genoeg zijn om het verschil te maken!
Vergeet zeker niet de haren voldoende te hydrateren met leave-in-treatment Happy Campers van evo. Gebruik Revlon Spray Blonde om je grijze lokken op te frissen na de wasbeurt.

Vraag gerust raad en advies in verband met je grijze haren. Vermeld actie “Grijs haar” en krijg tot eind februari -20% op je favoriete producten!